Matglada Värmland testar Bakboxen Junior

Som småbarnsförälder tycker jag att man ofta söker gemensamma intressen med sina barn för att utvecklas och upptäcka nya saker tillsammans. Vi hörde om bakboxen junior som verkar vara ett fantastiskt sätt att baka tillsammans med sina barn och då upptäcka nya recept och bakmetoder

Vi testade Bakboxen Junior tillsammans med våra fyraåring och det var en underhållande stund med skratt och ett bra bakresultat som passade väl till gemensam fika efteråt.

Boxen är väldigt vacker och det är stor spänning att öppna den. När vi väl fått upp den möts vi av fina verktyg, påsar med ingredienser och många inspirerande ting som sätter igång min kreativa ådra, och inte minst 4åringens.

Månadens låda innehåller ingredienser, verktyg och instruktioner för att göra cakepops, en modern form av muffins med frosting på utsidan.

Först blandas ingredienser till att göra muffins med spännande smaker.

Muffinsarna smulas sedan ner till betydligt mindre beståndsdelar, av dessa formas sedan bollar av köttbullestorlek av det verktyg som fanns med i boxen.

När väl bollarna är färdiga och vi satt de i boxen medföljande pinnarna smälter vi sedan två sorters cholklad, dessa ska bli frostingen på utsidan. Vi häller också upp de olika medföljande sorterna av strössel som ska användas för dekoration och vi låter 4åringen stå för dekorationen.

Jag kan intyga att det provsmakas, skapas och upptäcks för fullt under skapandet av de färdiga Cakepopsen, men, tillslut ser vi ett slutresultat! Välsmakande och välskapat!

Vi kommer fortsätta med Bakboxen Junior, vi tycker det är ett kul sätt att testa ny recept och ett bra sätt att bygga familjeteamet. Det vi framförallt tar med oss är skaparglädjen vi såg i barnen, den är priceless! Hörde jag kaffe?

Kommentera