Här slutar vårt bloggäventyr

Det är slutet på februari, vi som familj är nyss hemkomna från världens härligaste månad i Florida. Fulla av intryck från det de själva kallar världens bästa land och med en stor personlig utvecklingsresa möjligt genom Sveriges generösa föräldraledighetssystem känner vi att vi måste göra något.

Vi brinner för Värmland och mat och dessutom har vi från vår resa med oss mycket positiva erfarenheter av att träffa helt okända mäniskor. Det är kombinationen av detta som formar Matglada Värmland. Fredrik som har varit föräldraledig har testat restauranger och bloggat om dem (när det står ”vi har testat” så är det alltså Fredrik och vår 1-åring som testat ) medan vi i hela familjen Lindroos har varit involverade i onsdagarnas öppna stol. Det har allt som allt blivit sju öppna stolar och sju otroligt inspirerande träffar.
I torsdags var vi på Olssons Bazar och jag åt utan överdrift den bästa tonfisk jag någonsin ätit och det bästa i matväg jag ätit i Karlstad på mycket länge. Jag har dock hört andra som fått sin tonfisk ”överkörd” så jag sa helt enkelt till vår något osäkra servitör att säga till kocken att tonfisken inte får grillas på för hårt, i så fall så skickar jag ut den igen till köket. Och som sagt, budskapet verkar ha gått fram för smarrig blev den.
Idag var familjen på utflykt till Väse och närmare bestämt Gamla skolan. Här hittade vi ett supermysigt fik. Ägarna har låtit renovera upp den gamla skolan och här byggt café och galleri. Med mycket atmosfär och fantastiska bakverk fick vi oss en riktigt härlig upplevelse. Att ägarinnan dessutom kom ut och personligen engagerades i gästerna är ett stort plus i kanten.
Det finns så mycket att uppleva och smaka på i Värmland. Det finns så många möten som ännu ej har blivit av. Vi vill så gärna göra detta, men tiden räcker inte till. Vi går som familj in i en ny fas, föräldraledigheten är över och vi kommer ha två heltidsjobb och två barn att ratta i höst och inser redan nu att detta blir för mycket för oss. Är det någon av er läsare som vill ta över och driva vidare bloggen så är ni mer än välkomna att göra det. Vi har en stadig ström läsare så intresset för temat verkar finnas. Är det någon därute som vill fortsätta, hör av er på fredrik@matgladavarmland.se.
Så några slutliga reflektioner:
För det första har Karlstad och Värmland mycket gott att bjuda på! Ut och ät med er! För det andra, öppna stolen, vi trodde det skulle bli en matblogg men det blev mer fokus på mötet än på maten. Maten var ju en ursäkt att träffa er okända människor men det är mötet vi bär med oss. Kanske är det för att vi varit föräldarlediga, vilket för oss varit en tid för reflektion, men dess möten har gett oss viktiga (och klychiga) insikter så som att:
Det ger mer att ge än att få; vilken är drivkraften när man väljer att ge bort en del av sin lägenhetsvinst till välgörenhet, jo att det känns bra i magen och hjärtat.
Våga vägra offerkoftan: I princip alla vi träffat har varit så otroligt starka, trots skiljsmässor, sjukdomar eller andra motgångar så har våra gäster berättat hur de kommit ur krisen som varit tuff men som stärkt dem som människor.
Lycka är den ultimata valutan: Att pengar inte är allt, för vad gör pengar om du inte är lycklig. Lägg inte energi på det som inte ger dig något tillbaka. Detta är bara ett axplock.

Men förutom det som kommit ur själva mötet så har vi fått anledning att damma av våra gamla ledarskapsteorier. Att en ”sänkt gard”, att vi visar oss mänskliga och sårbara får våra gäster att göra detsamma. Att lyssna aktivt, dvs att verkligen lyssna och ställa frågor till vår gäster: Varför då, hur tänkte du då, vad kände du då mm ger en mycket intressant diskussion och även något att bygga vidare på i ett samtal. Slutligen, så har hela detta initiativ lärt oss är att det är otroligt lärorikt att starta upp en verksamhet och prova sig fram. Vi visste ju inget om detta innan, men nu förstår vi vilket jobb det är att hålla igång en blogg. All heder åt Blondinbella och gänget som orkar hålla på. Sen tror vi att det sitter många där ute som drömmer om att starta eget men inte riktigt vågar, de ska bara planera liiiite till först. Insikten från detta, även om det inte är ett företag som vi har haft som avsikt att leva på, så är ändå isikten återigen att det inte går att förutse allt. Bättre att ha en good enough plan, prova och sedan uppdatera utifrån de lärdomar man samlar på sig längs vägen.
Ja, även om jag försöker så går det går inte att sammanställa detta i en text som ni säkert förstår utan det måste upplevas.

Vill ni veta mer så bjud in oss på en öppen stol vettja 😉
Många tack till alla som följt oss på bloggen och till våra okända gäster
Kram
Familjen Lindroos

En reaktion på ”Här slutar vårt bloggäventyr

  1. Det är en fantastisk grej ni skapat, tycker det är häftigt, och det är en enorm gåva att ha möjligheten att kunna få ge 🙂 det är så underskattat, att se andra glädjas, det är så värdefullt.
    Så kul att veta att ni har det bra också.

    Puss och kram ?

Kommentera