Generös lunchbuffé på Kitchen and table

Kitchen and table inne på Plaza i Karlstad erbjuder en generös lunchbuffé med ett stort Green table och ett antal proteinrika alternativ tillsammans med soppa. Vi valde alternativet Green table som idag innehåller mycket spännande olika rätter för 89kr. Restaurangen är mysigt inredd med fina rustika inredningsdetaljer, idag är den också välfylld med besökare vilket ger ett härligt sorl.

Lunchen börjar med en liten fräsch ingefärsshot vilket sparkar igång smaklökarna.

Vi gillar att man lägger grönsakerna i fokus, och det på ett väldigt galant sätt med fantasirika salladskombinationer signerade stjärnkocken Marcus Samuelsson. När jag säger sallad tänker du trött isbergssallad, vattniga tomater och gurka, det här är verkligen långt bort från det. Man arbetar med oljor, kryddor, inläggningar och olika texturer i salladerna för att göra dem smakrika och goda, och det lyckas man bra med!

Vad åt vi då? En lunchkombination komponerad från buffébordet efter eget huvud!

Vi började med en smakrik mustig soppa med goda krutonger och bacon som ger soppan textur och mycket smak, gott!

Huvudrätten blir en kombo av olika sorters lax, såväl gravad som kallrökt tillsammans med bra matchade såser. Sushi-style laxrullar är goda. Vi hittar också kronärtskocka inlindad i lufttorkad skinka, gott. Green table då? Ja vi testar 5-6 olika salladskombinationer och alla är vällagade och smakrika. När vi avslutat detta berg av mat så hugger vi in på efterrätterna som presenteras smakfullt på höjd.

Vi tycker att lunchen är bra, kul nytänk att sätta salladen främst, kul att starta med en smoothie. Den är väldigt generös.

Tyvärr går vi bort oss i det stora utbudet, hade uppskattat någon slags guidning om vad det är vi äter, några små snygga enkla skyltar kanske?

vi testar gärna Kitchen and table igen, framförallt är vi nyfikna på middagsutbudet, också det signerat Marcus Samuelsson

 /5

En reaktion på ”Generös lunchbuffé på Kitchen and table

  1. Det här är crossover så det förslår! Älskar deras härliga filosofi kring att mat bör smaka någonting o behöver inte ha klassiska smaker! Kryddor är något som bör användas utan rädsla för att det blir fel! Har man prövat o det smakar s……t så experimentera mera!

Kommentera